Gezellig samen anderstaligen

29 juni 2023

Bijeenkomsten voor volwassen nieuwkomers, anderstaligen, statushouders, AZC bewoners en anderen

Op dinsdag 4 juli 2023 starten wij met een wekelijkse bijeenkomst in de Meermin. Van 14.00 – 16.00 uur kunnen mensen binnenlopen voor gezelschap, een praatje en een vraag.* Toegang is gratis inclusief een kopje koffie en thee. Indien er op termijn activiteiten of uitjes gepland worden, zal betaling – in overleg – plaatsvinden.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor volwassen nieuwkomers, anderstaligen, statushouders, AZC bewoners en anderen. Denk ook aan grootouders van gezinnen die al langere tijd in Nederland wonen en waarvan de kinderen en kleinkinderen naar werk en school gaan. Dus ook de mensen die al langer in Nederland of Zeewolde wonen maar nog weinig contact hebben met anderen of de Nederlandse taal nog lastig vinden.

Doel is het doorbreken van eenzaamheid en isolement, het bieden van een vertrouwde, veilige plek waar vanuit de Nederlandse taal geoefend kan worden en kennis gemaakt kan worden met Nederlandse gewoonten en cultuur. Voertaal is Nederlands, er zal geholpen worden waar nodig maar het is geen taalles of inburgeringscursus. Het samen komen en zijn en Nederland(s) ontdekken staat centraal.

* Tijdens de zomermaanden gaat deze activiteit gewoon door. Evenals de koffie inloop op vrijdag.

> Download de flyer