VluchtelingenWerk in Zeewolde

Als vluchtelingen van een asielzoekerscentrum naar Zeewolde verhuizen, komt er veel op hen af. Denk aan zaken zoals gezondheidszorg, toeslagen, woningzaken en onderwijs. Onze vrijwilligers helpen hen hierbij. Samen met onze vrijwilliger vindt een nieuwe inwoner de weg in Zeewolde en leert hij de geschreven en ongeschreven regels van de samenleving kennen.

Niet elke cliënt is na het eerste begeleidingstraject al helemaal zelfredzaam. Het spreekuur biedt dan een uitkomst. Vluchtelingen zijn elke woensdagmiddag welkom op het spreekuur met korte vragen. Spelen er ingewikkelde zaken, dan maken we een afspraak voor een later moment. Zo blijven vluchtelingen niet rondlopen met hun vragen en kunnen we hen op tijd verder helpen.

Vluchtelingen krijgen te maken met ingewikkelde juridische procedures, zoals het verlengen van vergunningen of een procedure tot gezinshereniging. Fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Goede juridische begeleiding is dus ontzettend belangrijk. Onze juridische begeleiders ondersteunen vluchtelingen bij het verzamelen van documenten, monitoren de deadlines en ondersteunen asieladvocaten.

Het logo van Vluchtelingenwerk Nederland, partner van het vraaghuis in Zeewolde

Locatie Zeewolde
Telefonische bereikbaarheid:
woensdag 9.00-17.00
036-5409090

zeewolde@vluchtelingenwerk.nl