Wijkbrandweervrouw Ineke van Beek Zeewolde

De brandweer kent u natuurlijk van de rode auto’s, die zich met veel lawaai en zwaailichten spoeden naar een brand. De brandweermensen zijn professioneel getraind om mensen en dieren te redden. Toch blijft het eeuwenoude cliché van Erasmus gelden: Voorkomen is beter dan genezen. Kortom…

“Hoe zat het ook al weer ’s nachts? Moet ik de deuren dan open of dicht houden? Weet iedereen in huis wat de vluchtroutes zijn? En zijn die ook vrij? En ligt er een huissleutel klaar om snel naar buiten te kunnen?”

Bovenstaande zijn voorbeelden van vragen die centraal staan wanneer we het hebben over brandveiligheid achter uw voordeur.

Sinds 1 januari kan de Wijkbrandweer in Zeewolde u hierover informeren en adviseren. Dit kan in samenwerking met diverse organisaties door middel van gratis voorlichting. Daarnaast staan we ook voor uw klaar tussen openbaar publiek zoals bijvoorbeeld de markt op vrijdagochtend.

Tevens kan de Wijkbrandweer samen met u een ronde door uw huis maken. Tijdens zo’n Woningcheck gebruiken we een lijst van punten die we dan met u langslopen. U krijgt daarbij tips en adviezen over de brandveiligheid bij u thuis. “Kan ik al die apparaten wel op die ene stekkerdoos aansluiten? Zijn de opladers uit het stopcontact als er geen apparaat aan verbonden is? Waar hang ik eigenlijk rookmelders op? En hoe zit dat dan met koolmonoxidemelders?”

Ook deze woningchecks zijn helemaal gratis en kost u hooguit een uurtje.
Wilt u in contact komen met de Wijkbrandweer? U  vindt de gegevens ook op deze pagina.

Wellicht komen we elkaar binnenkort tegen en tot die tijd: Leef brandveilig.

Wijkbrandweerman Zeewolde

Wijkbrandweer Zeewolde

Ineke van Beek

06 10 87 64 06
wijkbrandweer-zeewolde@brandweerflevoland.nl