UWV

Bij UWV werken we dagelijks aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. We zijn er, onder andere, voor mensen die werk zoeken, mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers. Voor de hele Nederlandse samenleving. UWV werkt voor ons allemaal.

Wat is UWV?
UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Wij zorgen voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast bieden wij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. We voeren deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wat doet UWV?
UWV stimuleert mensen om aan het werk te blijven of om een nieuwe baan te vinden. Deze taak voert UWV uit samen met gemeenten en met verschillende bedrijven. Het betekent dat u onder andere bij UWV terechtkunt als u moeite heeft op de huidige werkplek, als u moeite hebt met solliciteren of als u geen werk kunt vinden.

Mocht werk vinden niet lukken dan kunt u bij UWV vragen of u recht heeft op een uitkering. Werkzoekenden ondersteunen we bij het vinden van werk. Wij bieden deze ondersteuning zowel persoonlijk als digitaal. Wanneer iemand een grote afstand tot de arbeidsmarkt heeft, bijvoorbeeld omdat hij/zij een ziekte of handicap heeft, bieden wij extra ondersteuning. Ook biedt UWV diverse online (en soms live) trainingen aan zoals hulp bij het maken van een cv of een sollicitatiebrief, solliciteren en netwerken.

Werkgevers helpen we bij het vinden van geschikt personeel en ondersteunen we met informatie en voorzieningen. UWV heeft een databank met vacatures en gegevens van werknemers en werkgevers en probeert met behulp hiervan de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te laten komen. We onderzoeken ook trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Contact met UWV
Alle vragen die u heeft over het vinden en behouden van werk of over ziekte tijdens werk, kan UWV voor u beantwoorden. Ook als u wilt weten of u recht hebt op een uitkering of deze wilt aanvragen, kunt u terecht bij UWV.

Het logo van UWV, partner van het vraaghuis in Zeewolde

Voor particulieren: 088 – 898 9294
Voor werkgevers: 088 – 898 92 95
Voor zakelijke relaties: 088 – 898 20 10

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Houd tijdens het bellen uw burgerservicenummer bij de hand. Dan kunnen wij u sneller helpen.