’Reizen met het openbaar vervoer?
OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen en kunt u wel wat hulp gebruiken

Ontdek de voordelen van reizen met het openbaar vervoer. Of u nu een uitstapje wilt maken, een medische afspraak heeft of sociale contacten wilt onderhouden, het openbaar vervoer biedt de ideale oplossing. U bent minder afhankelijk van anderen en bovendien is het een veilige manier van reizen. Met hulp van een OV-ambassadeur kunt u persoonlijk ervaren dat reizen met bus, trein of haltetaxi makkelijker is dan gedacht.

Wat kunnen OV-ambassadeurs voor u betekenen?
OV-ambassadeurs hebben uitgebreide kennis van het openbaar vervoer en staan klaar om (onervaren) reizigers te begeleiden. Ze beantwoorden uw vragen, geven presentaties over het reizen met de bus, trein of haltetaxi, en bieden begeleiding tijdens proefreisjes.

Georganiseerde activiteiten

  • Maandelijks inloopspreekuur: Wilt u hulp en advies over reizen met het openbaar vervoer? Kom naar één van de OV-inloopspreekuren waar we u alles vertellen over het in- en uitchecken met een contactloze betaalpas (OVpay), het aanschaffen van een OV-chipkaart, het gebruik van een reisplanner en advies over een passend abonnement, zodat u zelfstandig kunt reizen.
  • Dagelijks telefonisch spreekuur: Heeft u vragen over het reizen met de bus, trein of haltetaxi? Het telefonisch spreekuur staat op werkdagen voor u klaar.
  • Informatiebijeenkomst: Kom naar een informatieve presentatie over het reizen met het openbaar vervoer. We laten u zien hoe gemakkelijk en handig het is om met de bus, trein of haltetaxi te reizen. Na afloop ontvangt u een handige informatie-brochure. Kunt u niet komen? Dan is een online presentatie is ook mogelijk!
  • Proefreis: Ervaar zelf hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Neem deel aan een proefreis in een kleine groep en krijg persoonlijke uitleg over alles wat u onderweg tegenkomt.

Wilt u meer informatie over onze activiteiten?
Kijk op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur voor een overzicht van alle activiteiten bij u in de buurt.

Heeft u specifieke vragen?
Ons telefonisch spreekuur is doordeweeks bereikbaar op telefoonnummer 038 – 303 70 10. Kijk op onze website voor de actuele bereikbaarheidstijden.

Wilt u zich aanmelden voor een proefreis?
Ga naar www.ervaarhetov.nl/proefreis voor meer informatie om u aan te melden. Als er geen locatie beschikbaar is bij u in uw buurt, neem dan tijdens het telefonisch spreekuur contact met ons op. Wij zetten u op een wachtlijst en zoeken naar een geschikte mogelijkheid bij u in de buurt.

Neem contact op en ervaar zelf hoe u zelfstandig kunt reizen!

Ervaar het OV

Ervaar het OV
OV-ambassadeurs

038 303 70 10