Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF)

MDF ondersteunt volwassen mensen bij het oplossen van en omgaan met hun problemen in hun dagelijks leven. Met hen zelf of in relatie met anderen. MDF ondersteunt bij vragen over geld, schulden of problemen met regels of instanties. MDF ondersteunt bij het opvoeden en opgroeien van kinderen en pubers.

Mens & Relatie
Problemen horen bij het leven. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Erover praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Het kan echter zijn dat u er samen niet uitkomt. Of u heeft niemand met wie u over uw problemen kunt of durft te praten. In dat geval kunt u een afspraak maken met één van de maatschappelijk werkers van MDF.

De maatschappelijk werker helpt u met het oplossen van verschillende soorten problemen of het beantwoorden van vragen die u in uw dagelijks leven tegenkomt. De maatschappelijk werker helpt u weer op weg, door samen met u te zoeken naar mogelijke oplossingen voor uw vragen of problemen. U kunt er terecht voor informatie en advies, voor persoonlijke begeleiding of om een cursus te volgen. Als u niet weet of u bij MDF moet zijn met uw vraag of probleem, zoekt de maatschappelijk werker dat voor u uit.

Gedzaken & Schulden
Wilt u geld (be)sparen? Heeft u geen inzicht in uw uitgaven? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Heeft u schulden? Lukt het u niet meer om uw eigen inkomen te beheren? De professionals en vrijwilligers van MDF kunnen samen met u zoeken naar een antwoord op uw vragen en een oplossing voor uw geldproblemen.

U kunt er terecht voor informatie en advies om uit te komen met uw inkomen, zij ondersteunen u bij het ordenen van uw administratie, zij helpen bij het voorkomen en oplossen van schulden. Ook bekijken ze met u of uw inkomen op orde is en u krijgt waar u recht op hebt. Als dat nodig is kunnen zij het beheer over uw financiën (tijdelijk) overnemen.

Opvoeden en opgroeien
Opvoeden en opgroeien is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Daar kunt u als ouder of opvoeder soms best wat hulp bij gebruiken. Bij de jeugdhulpverleners van MDF kunt u terecht met vragen over opvoeden en opgroeien.

Behalve op kantoor, werken jeugdhulpverleners van MDF op scholen of bezoeken u thuis. Wij geven u informatie en advies en u kunt persoonlijke ondersteuning krijgen. Als MDF geen passende hulp kan bieden, wijzen wij u de weg naar een hulpverlener of organisatie die dat wel kan.

Het logo van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, partner van het vraaghuis in Zeewolde

Stevinweg 2
3891 EA Zeewolde
(036) 52 22 272

mdf@mdflevoland.nl