Gewoon zijn

1 maart 2024

Gewoon zijn

Vanaf 6 maart is de tentoonstelling ‘Gewoon zijn’ te zien in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad. ‘Gewoon zijn’ is een expositie door socioloog en fotograaf Ebru Aydin over de sense of belonging van moslima’s in Nederland. Waar en wanneer heb je het gevoel dat je ergens bij hoort? Wanneer voel je je verbonden en geborgen?

Voor dit project fotografeerde en interviewde Ebru twaalf generatiegenoten, jongvolwassen moslimvrouwen in Nederland en stelde hen deze vragen. Hieruit zijn persoonlijke portretten en stillevens gemaakt die interactief zijn, de verhalen zijn namelijk ook terug te luisteren in de expositie.

Woensdag 6 maart om 15.30 uur is de opening van ‘gewoon zijn’ in de Flevomeer Bibliotheek Lelystad met een unieke bijdrage van stadsdichter Yasmin Geradts, speciaal geschreven voor deze expositie.

Op donderdagavond 21 maart, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, organiseren wij een randprogramma bij de expositie in Lelystad van 17:30 tot 20:00 uur. Tijdens deze avond gaan we met elkaar in gesprek over de dingen die we delen, daarnaast hebben we ook nog iets lekkers om met elkaar te delen tijdens de iftar, waarmee we de avond afsluiten. (Bezoekers zijn vrij om ook zelfgemaakte hapjes mee te nemen om te delen)

Op vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie. Op deze dag organiseren wij, naast de bovengenoemde opening en randprogramma in Lelystad, een bijeenkomst in Almere van 17:30 tot 20:00 uur. Ook deze avond wordt afgesloten met een iftar waarbij bezoekers zelfgemaakte hapjes mee kunnen nemen.

Aanmelden voor de bijeenkomst van 15 of 21 maart kan door een mail te sturen naar info@bureaugelijkebehehandeling.nl Vermeld in de mail duidelijk uw naam en telefoonnummer, de datum waarop u aanwezig wilt zijn en met hoeveel personen u komt. Aanmelden voor de opening op 6 maart in Lelystad is niet nodig.