Informatieavond rondom energie

26 april 2022

Informatieavond rondom energie

Stichting Arme Kant van Zeewolde (AKZ), organiseert in samenwerking met gemeente Zeewolde, het Energieloket en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) een informatieavond rondom energie.

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Maar niet alleen de gasprijs is gestegen: ook andere basisbehoeften zoals boodschappen, zorgkosten en benzine zijn duurder geworden.

Is er een oplossing?
De aanpak van energie staat hoog op de politieke agenda in Zeewolde. Door de stijgende prijzen kunnen mensen in de financiële problemen komen. Vooral mensen met lagere inkomens hebben het zwaar. Er zijn veel mensen die door de stijgende energieprijzen van een nóg krapper weekbudget moet rondkomen. Maar hoe dan?

Daarover gaat deze informatieavond.

We informeren u over de maatregelen die de overheid heeft genomen en hoe MDF kan ondersteunen bij het gebruik maken hiervan. De medewerkers van het Energieloket lichten u deze avond in over wat u zelf kunt doen om energie te besparen en hoe het energieloket kan helpen met duurzame oplossingen. AKZ vertelt u wat zij aan ondersteuning kunnen bieden.

En natuurlijk horen wij ook graag van u welke oplossingen u heeft bedacht. Welke tips heeft u waar anderen voordeel van kunnen hebben? Er is uitgebreid de ruimte voor discussie en vragen.

Iedereen die belangstelling heeft is welkom. De informatieavond vindt plaats op woensdag 11 mei 2022 van 19.30-21.00 uur in de Meermin, Kerkplein 20 in Zeewolde. De inloop is vanaf 19.15 uur. Koffie of thee zijn gratis. Om zicht te hebben op hoeveel mensen we kunnen rekenen vragen we uw komst even aan te melden via info@armekantzeewolde.nl. Dit is overigens niet verplicht.

Mocht u voor het bijwonen van deze avond oppaskosten moeten maken en u heeft een laag inkomen, neemt u dan contact op met AKZ (06 21 26 74 19).