Ingewikkelde brieven lezen met een app

8 juni 2023

Ingewikkelde brieven lezen met een app

Lees Simpel is een app die je helpt om ingewikkelde brieven te lezen. Hoe kan dat eigenlijk? En hoe werkt de app precies?

Mensen bij de overheid sturen vaak nog veel te ingewikkelde brieven. Steffie helpt ze om dat te voorkomen. Tot dit probleem is opgelost kan iedereen een app gebruiken om de brieven toch te kunnen lezen.

App
De app heet Lees Simpel en dat is ook precies waar hij voor zorgt. Je maakt een foto van ingewikkelde brief en de app haalt de belangrijkste informatie eruit. De app werkt nu alleen op iPhones, maar komt er ook nog voor Android.

Stappen
De app werkt heel simpel. Dit zijn de stappen die je moet doen:

  1. Klik op: Maak een foto van je brief.
  2. Hou je telefoon goed boven je brief en klik op: Maak de foto.
  3. Wacht even en lees de versimpelde brief.

Foto
Krijg je geen antwoord? Dan is de foto misschien niet duidelijk genoeg. Probeer het dan nog een keer. Strijk de brief goed glad. En zorg dat er voldoende licht is.

AI
De app gebruikt kunstmatige intelligentie (AI). AI kent heel veel soorten brieven. In een paar seconden verwerkt de app de informatie uit de brief. Je krijgt een korte samenvatting van de belangrijkste informatie.

Foutje
AI kan natuurlijk ook fouten maken. Als een zin in de brief net in een vouw staat, kan AI de tekst verkeerd lezen. Of als er veel informatie in de brief staat, maakt AI keuzes voor de samenvatting. Twijfel je over de samenvatting? Maak dan nog een keer een foto van dezelfde brief.

Help mee
Vind je het leuk om de makers van de app te helpen? Klik dan op: Ja, ik heb feedback! Vertel wat er goed ging of wat er juist niet goed ging. Zo wordt de app steeds beter. Je kiest zelf of ze je brief mogen zien en of je je e-mailadres geeft.

Kijk voor meer informatie over de app op Leessimpel.nl. Wil je meer weten over je mobiel werkt? Kijk dan op Mobiel.steffie.nl.

Bron: steffie.nl