Kleding voor gevangenen

25 februari 2022

Kleding voor gevangenen

De gevangenen die vastzitten in de penitentiaire inrichting in Lelystad hebben onze hulp nodig. Hulp in de vorm van herenkleding. Dat meldt Johan Bosboom, de geestelijk verzorger die werkzaam is in deze gevangenis. Afgelopen najaar hebben we een kledingactie gehouden voor winterkleding. Dankzij u hebben wij veel kleding naar de gevangenis kunnen brengen waar het in dankbaarheid werd aangenomen. Momenteel is er behoefte aan zomerkleding.

Er is specifiek behoefte aan:

  • T-shirts, polo shirts, truien, korte broeken, (jogging)broeken, zomerjassen, jacks en trainingspakken.
  • Nieuwe sokken en ondergoed.
  • Schoenen en sportschoenen maat 40 en groter.

Als diaconieën van de gezamenlijke kerken in Zeewolde houden we daarom een inzamelingsactie in samenwerking met Stichting De Basisz. Kringloopwinkel De Basisz fungeert als inzamel- en sorteerplaats.

Wij willen u graag vragen om herenkleding. Kleding die nog goed, bruikbaar en schoon is en die u kunt missen. Hierboven staat genoemd wat er precies nodig is. Het zou geweldig zijn als we weer zakken vol kunnen gaan bezorgen bij de gevangenis in Lelystad.

We hebben drie zaterdagen gereserveerd om de kleding te brengen bij de Basisz, namelijk 9 april, 16 april en 23 april. U kunt de kleding in zakken doen, op de zakken s.v.p. vermelden: “PI Lelystad”.
De openingstijden voor inname van de kleding bij de Basisz is van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Namens de IDPZ (Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde) en natuurlijk namens de gevangenen in Lelystad willen we u hiervoor alvast hartelijk bedanken.