Talk ’n Joy groep

12 juli 2023

Tactus & Welzijn Zeewolde starten Talk ’n Joy groep

Op dinsdag 24 oktober 2023 start Tactus in samenwerking met Welzijn Zeewolde (Lars, jongerenwerker) een Talk ’n Joy groep voor kinderen van 8-12 jaar. Deze training is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders kampen met psychische problematiek(KOPP)k en/of verslavingsproblematiek (KOV).

Nederland telt jaarlijks 405.000 ouders met een psychische problematiek en/of verslaving problematiek. Kinderen van deze ouders groeien op met een groter risico om later ook verslavingsproblematiek of psychische problematiek te ontwikkelen (Trimbos, 2022).

Wat gaan we doen?
In de doe-praatgroep gaan we in 6 bijeenkomsten op een speelse manier in gesprek over thuissituatie en wat hen verder bezig houdt, en gaan zij aan de slag met emoties en hoe daar mee om te kunnen gaan. Kinderen vertellen hun verhaal aan leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten en delen ervaringen. Daarnaast krijgen kinderen op een begrijpelijke- en praktische manier informatie over wat de ziekte of verslaving van hun vader of moeder inhoudt en kunnen zij ondersteuning en handvatten aangereikt krijgen die het makkelijker kunnen maken in de thuissituatie. Kinderen ontdekken dat ze niet de enige zijn bij wie het thuis ‘anders’ is. Tijdens leuke activiteiten zoals samen knutselen en afwisselende spelletjes gaan we met passende rust en ruimte in gesprek met elkaar en leren doormiddel van oefeningen om met de situatie thuis om te gaan.

Wanneer: Start is op dinsdag 24 oktober en het zijn 6 bijeenkomsten
Dag en tijd: Dinsdagmiddag 15:30 -17:00 (inloop vanaf 15:15 uur)
Waar: Welzijn Zeewolde, de Meermin
Kosten: Deelname is gratis.

Flyer Talk 'n Joy groep