26 september 2022

Zeewolde zet zich in tegen eenzaamheid

Van 29 september tot en met 7 oktober is het de Week van de Ontmoeting in Zeewolde. Dit sluit aan bij de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week worden in Zeewolde verschillende activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen! Zo kunnen de inwoners van Zeewolde elkaar bij een leuke activiteit ontmoeten en nieuwe contacten leggen.

Week van de Ontmoeting
Door het hele land is er in de week van 29 september tot en met 7 oktober extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In Zeewolde vieren we de week van de Ontmoeting. Aan deze week kan iedereen meedoen. Bezoek ook de activiteiten, leg nieuwe contacten en ontmoet andere inwoners!

ZeewoldeSamen
De afgelopen maanden heeft een projectgroep zich ingezet voor de vorming van ZeewoldeSamen. ZeewoldeSamen bestaat uit verschillende organisaties waaronder het vraaghuis en Welzijn Zeewolde die samenwerken en zich op hun eigen manier inzetten tegen eenzaamheid. Zij organiseren in de Week van de Ontmoeting verschillende activiteiten, die jaarlijks terugkomen. Op donderdag 29 september ondertekenen de partijen het convenant waarmee ZeewoldeSamen een feit is.

Wat wordt er georganiseerd?
Op het programma staan onder andere: een Oud Hollandsche spelletjesmiddag, bingo, een sportactiviteit, samen pannenkoeken eten en een workshop contact leggen. Het volledige programma is te vinden op www.hetvraaghuis.nl/thema-eenzaamheid.

Eenzaamheid is een groot probleem
1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en lager gevoel van welzijn en geluk. Ook in Zeewolde is de eenzaamheid groot. Gemeente, maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en ondernemers in Zeewolde zetten zich daarom samen in tegen eenzaamheid. Door activiteiten te organiseren willen zij inwoners helpen bij het verminderen van de eenzaamheid.

Doe ook mee
Wilt u of wil jij wel nieuwe contacten leggen en andere inwoners van Zeewolde ontmoeten? Kijk dan naar het programma hieronder en doe gezellig mee met de activiteit(en)!

Activiteiten 2022