Training voor kinderen van 8 - 12 jaar van ouders met psychische problemen en/of een verslaving

8 juli 2021

Training voor kinderen van 8 – 12 jaar van ouders met psychische problemen en/of een verslaving

Op 7 oktober 2021 start Tactus in samenwerking met Welzijn Zeewolde een KOPP/KOV-Training/Doe-praatgroep voor kinderen van 8-12 jaar. Deze training is bedoelt voor kinderen waarvan de ouders kampen met psychische problematiek en/of verslavingsproblematiek.

Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek hebben het niet gemakkelijk. Vaak is de situatie thuis zwaar, daarom staan in de KOPP-KOV groepen de kinderen centraal.

Wat gaan we doen?
In de doe-praatgroep gaan we in 8 bijeenkomsten op een speelse manier in gesprek over thuissituatie en wat hen verder bezig houdt, en gaan zij aan de slag met emoties en hoe daar mee om te kunnen gaan. Kinderen vertellen hun verhaal aan leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten en delen ervaringen. Daarnaast krijgen kinderen op een begrijpelijke- en praktische manier informatie over wat de ziekte of verslaving van hun vader of moeder inhoudt en kunnen zij ondersteuning en handvatten aangereikt krijgen die het makkelijker kunnen maken in de thuissituatie. Kinderen ontdekken dat ze niet de enige zijn bij wie het thuis ‘anders’ is. Tijdens leuke activiteiten zoals samen knutselen en afwisselende spelletjes gaan we met passende rust en ruimte in gesprek met elkaar en leren we oefeningen om met de situatie thuis om te gaan.

Wanneer: Start is op 7 oktober en het zijn 8 bijeenkomsten
Dag en tijd: donderdagmiddag 15:30 -17:00 (inloop vanaf 15:15 uur)
Waar: Jeugdactiviteitencentrum Eclips, Pioniersweg 22 | 3891 EC Zeewolde
Deelname is gratis.

> Download hier de flyer