EHBO

2 november 2022

EHBO-Reanimatie/AED voor NT1 en NT2

Half november organiseert Huis voor Taal Zeewolde – FlevoMeer Bibliotheek weer een ‘laagdrempelige’ cursus EHBO-Reanimatie/AED voor volwassen anderstalige inwoners van Zeewolde met Nederlands als tweede taal = NT2. En een cursus Brandveiligheid, EHBO-Reanimatie/AED voor volwassen inwoners van Zeewolde met Nederlands als eerste taal = NT1.

Doel van deze gratis cursussen is het bereiken van laagtaalvaardigen en hen ondersteunen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden, waardoor zelfvertrouwen kan groeien en zelfredzaamheid, participatie en deelname aan de maatschappij en arbeidsmarkt wordt bevorderd.

Voor NT2
De cursus voor NT2 bestaat uit 10 bijeenkomsten die worden gehouden op de dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. De praktijklessen worden verzorgd door een lokale erkende trainer eerste hulp en veiligheid. Daarnaast zijn er theorie/taallessen verzorgd door een erkende taaldocent. Als de cursus succesvol is gevolgd krijgen de deelnemers een officieel EHBO-certificaat en een officieel Reanimatie/AED diploma.
> Klik hier voor de flyer

Voor NT1
De cursus Brandveiligheid, EHBO-Reanimatie/AED voor volwassen inwoners van Zeewolde met Nederlands als eerste taal = NT1 wordt georganiseerd vanuit de kennis die wij hebben opgedaan uit de methodiek ‘Klasse.’ Voor meer info. m.b.t. de methodiek ‘Klasse’ klik hier.
> Klik hier voor de flyer

Het onderdeel brandveiligheid wordt verzorgd door de wijkbrandweerman.