Gezocht: Kleding voor gevangenen

3 oktober 2023

Gezocht: Kleding voor gevangenen

Mensen worden vaak zonder bericht vanaf de straat of thuis opgepakt en in de gevangenis gezet. Natuurlijk is dit niet zonder reden. Het betekent vaak wel dat ze met bijna niks in de gevangenis belanden. Nu krijgen ze uiteraard kost en inwoning maar aan voldoende kleding ontbreekt het vaak.

Gevangenen, wat ze ook op hun kerfstok hebben, blijven onze medemensen. Om die reden hebben de gezamenlijke kerken in Zeewolde (het IDPZ), in samenwerking met Stichting De Basisz, aan de penitentiaire inrichting in Lelystad gevraagd of ze op dit vlak wat voor de gevangenen kunnen betekenen en wat de specifieke behoeften zijn. De reactie was enthousiast, er is dringend behoefte aan winterkleding: T shirts, polo shirts, truien, (jogging)broeken, jassen, jacks en trainingsjacks, (sport) schoenen en slippers maat 40 en groter, ondergoed en sokken(nieuw of zo goed als nieuw) en broekriemen.

Bij deze een oproep aan een ieder om eens in de kast te kijken of er wat kledingstukken gemist kunnen worden, specifiek de kleding zoals boven vermeld.
Deze kleding mag in zakken gedaan worden met daarop vermeld “PI Lelystad” en op de zaterdagen 4, 11 en 18 november 2023 bij kringloopwinkel De Basisz ingeleverd worden tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Hier wordt de kleding uitgezocht en vervolgens bij de gevangenis bezorgd.

Namens het IDPZ (Interkerkelijk Platform Zeewolde) en natuurlijk namens alle gevangenen in Lelystad willen we u hiervoor alvast hartelijk bedanken.