Je kunt met allerlei vragen binnenlopen in het vraaghuis.

17 maart 2022

Je kunt met allerlei vragen binnenlopen in het vraaghuis.

Zo kwam er van de week een oudere dame na veel twijfel toch het vraaghuis binnen om een vraag te stellen.

Op de vraag waarom ze zo lang had getwijfeld gaf ze aan dat ze het dragen van een mondkapje vervelend vond. Ze had zichzelf voorgenomen: de dag dat het mondkapje wordt afgeschaft loop ik binnen in het vraaghuis. En gelukkig is dat afgelopen week gebeurd!

Mevrouw gaf aan dat ze zich al 15 maanden zorgen maakte en wakker lag. Ze kreeg namelijk nog altijd post die gericht was aan de vorige bewoner van haar woning. Ze piekerde hier veel over en wilde graag dat het stopte, maar ze wist niet hoe ze dat voor elkaar moest krijgen.

Konden wij haar hierbij helpen?
Natuurlijk!

We hebben contact met de Belastingdienst gezocht en doorgegeven dat de vorige bewoner verhuisd was en dat het nieuwe adres niet bekend was. De Belastingdienst heeft hiervan een melding gemaakt en aangegeven het zeer vervelend te vinden dat deze mevrouw zich hier al zo lang druk over maakte.

Ook de bank wilde onze boodschap doorgeven aan desbetreffende ex bewoner. Dat hij zijn adres moest wijzigen. En dat ze zouden stoppen met post naar het adres van mevrouw te sturen.

Deze dame gaf aan dat er een last van schouders viel, ze vroeg zich nu echt af waarom ze niet eerder binnen was gelopen. Ze was heel blij met onze ondersteuning en vroeg hoeveel zij hiervoor moest betalen.

Betalen voor onze hulp? Nee. Dat is niet nodig.
Alle spreekuren in het vraaghuis worden gratis aangeboden vanuit diverse organisaties. Juist om met de inwoners mee te kijken en hen te ondersteunen op welk gebied dan ook.

Deze mevrouw liep blij het vraaghuis uit. Na een klein halfuurtje liep ze met twee zakken koek binnen als bedankje voor onze tijd!

Ook dat was niet nodig. Maar we hebben gesmuld 🙂

Een klein gebaar, een grote impact.