TONK: nieuwe regeling voor inwoners met geldproblemen

1 april 2021

TONK: nieuwe regeling voor inwoners met geldproblemen

Bent u uw baan verloren? Mag uw winkel niet open? Of is er een andere reden waarom u door de coronamaatregelen minder inkomen heeft en uw woonlasten niet kunt betalen? Dan kunt u misschien de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) aanvragen. U kunt de TONK aanvragen voor een periode van maximaal 6 maanden (van 1 januari tot 1 juli 2021). Daarna kunt u eventueel een nieuwe aanvraag indienen. Als u recht heeft op de TONK, dan ontvangt u van de gemeente Zeewolde minimaal 138 euro en maximaal 2500 euro in totaal.

Wat is de TONK?
De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Als u vanwege de coronacrisis minder inkomen heeft en hierdoor uw woonlasten niet meer kunt betalen, komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige uitkering. U mag het geld alleen gebruiken om uw woonlasten te betalen.

Als u misschien recht heeft op een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op uw WW-uitkering. Dan moet u die eerst aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor een andere regeling? Of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen om uw woonkosten te betalen? Dan heeft u misschien recht op de TONK. 

Ook voor ondernemers
Voor ondernemers zijn er verschillende regelingen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De TONK kan hierop een aanvulling zijn.

Meer informatie en aanvragen
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de TONK? Kijk dan op www.meerinzicht.nl/tonk voor de voorwaarden. Bellen met het Publiekscentrum kan ook: 036 5229522.

Op www.meerinzicht.nl/tonk kunt u de TONK aanvragen.